GazeteBilim’in düzenleyeceği Yazının Serüveni: Çivi Yazısının İcadı, Tarihi Gelişimi, Uygulandığı Diller ve Kültürler atölyesi 8 Aralık Pazar günü saat 13:00-17:00 saatleri arasında Ankara’da yüzyüze yapılacaktır.
Atölye, seminer ve uygulama olmak üzere iki dersten oluşacaktır. İlk derste Sembolden Yazıya olan süreç anlatılacak, ikinci derste ise Hitit Çivi Yazısı Uygulaması yapılacaktır. Her bir ders süresi 2 saattir.
Atölyede sembolden yazıya olan süreç, yazının tarihi, çivi yazısının gelişimi, uygulandığı diller ve kültürlerden bahsedilecek olup Kadim Anadolu Medeniyeti Hititler’in kullandığı Hitit çivi yazısı uygulaması yapılacaktır. Katılımcılar çivi yazısı ile kendi kil tabletlerini oluşturacaklardır. Tarihi bilgi
ve ölü bir dili ilkel yazı malzemeleri ile uygulama deneyimi gerçekleştirilecektir.
Etkinliğe 18 yaş ve üzeri herkes katılabilir. Atölyedeki dersleri İstanbul Üniversitesi Öğr. Gör. Hititolog Burcu Özer verecektir. Burcu Özer, bu dersleri tamamen gönüllü olarak verecektir ve etkinlik gelirlerini bilimin yaygınlaştırılması için GazeteBilim’e bırakmaktadır.
Katılım ücreti 600 TL’dir.
Ön kayıt yaptırmak için lütfen aşağıdaki bölümü doldurunuz.
Doldurduktan sonra kesin kayıt koşullarını içeren bilgiler gazetebilim@gmail.com adresinden tarafınıza iletilecektir. Dönüş olmaması durumunda lütfen doğrudan e-posta gönderiniz.
Kontenjanlarımız Sınırlıdır!
Burcu Özer’in Özgeçmişi:
Burcu Özer, lisans eğitimini 2011-2015 arasında İstanbul Üniversitesi Hititoloji Ana Bilim Dalı’nda ve 2012-2016 arası Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi lisans programında ÇAP (Çift Anadal) yaparak, her iki programı onur öğrencisi olarak tamamladı. Yüksek lisans eğitimini İÜ Eskiçağ Tarihi kürsüsünde, Hititler üzerine yaptığı filolojik ve arkeolojik tabanlı başarılı bir tez çalışması ile tamamladı (2017-2021). Yüksek lisans eğitimi sırasında Farabi programı ile Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde bir dönem eğitimine devam etti. Bir ölü dil olan Akadça ve Sümerce eğitimleri aldı. Mainz Bilimler Akademisi Kelime Arşivi ve Würzburg Üniversitesi Eski Yakın Doğu Kütüphanesi’nde bilimsel çalışmalar yürüttü. TÜBİTAK ARDEB ve Alman Arkeoloji Enstitüsü projelerinde görev aldı. Öğrencilik yıllarında uzun süre Hititlerin başkenti Boğazköy Hattuşa başta olmak üzere çeşitli arkeolojik kazılara katıldı. Tüm bu eğitim ve deneyimler sonucunda çivi yazısını deneysel arkeoloji alanına uyarlayarak çivi yazısı atölyeleri tasarladı. Yetişkin ve çocuklara yönelik olarak yaptığı çivi yazısı atölyeleri ile bilimsel bilgiyi yurtdışında oldukça yaygın olan workshop kültürü aracılığıyla topluma kazandırmayı amaçlamaktadır. Eskiçağ Tarihi kürsüsünde doktora öğrenimi gören (2021 – ) Burcu Özer, akademik hayatına 2023 yılı itibari ile İÜ Hititoloji Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak devam etmektedir.
Sign in to your account